Sık Sorulan Sorular
Çocukların Gelişimi Nasıl Takip Ediliyor?
Çocukların gelişimine ait bilgiler sınıf öğretmeni ve okul psikoloğunun katkısıyla rapor halinde belli aralıklarla velilere ulaştırılır. Yılda iki kez sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin bulunduğu genel veli toplantısı yapılır. Belli tarihlerde psikoloğumuzun düzenlediği seminerler velilerimizin katılımına sunulur. Randevu alarak okul psikoloğumuzla çocuğunuzla ilgili görüşmeler yapılabilmektedir. Velilerimizle paylaştığımız okul ders programımızda çocukların o ay katılacağı tüm dersler ve aktiviteler hakkında bilgiler bulunur. Böylece okul programı rahatlıkla takip edilebilir.
Çocuğum Okula Başlarken Nasıl Davranmalıyım?
Okul öncesi dönemde çocuklar ilk kez annelerinden ayrılıp yeni bir ortama uyum sağlarken bazen zorlanabilirler. Başlangıçtaki tedirginlik son derece normaldir. Anneden ayrılmak çocuk için zor olduğu kadar anne için de zor olabilir. Bu nedenle öncelikle okula gitmek için yeterli olgunluğa sahip olduğunu düşündüğünüz çocuğunuzun okula başlaması fikrine önce siz alışmalısınız. 2 yaşından itibaren her çocuğun bir okul öncesi kuruma devam etmesinin gerekli olduğundan ve okulda kazanacağı bilgi ve deneyimi ev ortamında asla edinemeyeceğinden emin olarak bu kararı vermelisiniz. Daha sonra da çocuğunuz için uygun okula karar verip çocuğu gideceği okulda nelerle karşılaşacağı konusunda bilgilendirmelisiniz. Bu yeniliğin aynı zamanda tüm aile fertleri tarafından mutlulukla karşılanıyor olması, bu gelişmenin çocuğun büyümesinin bir işareti olduğunun altının çizilmesi ve anne babanın bu durumla ilgili gurur duyuyor olduğunun belirtilmesi çocuğun motivasyonu açısından çok önemlidir. Ancak çok fazla şey anlatarak çocukta fazla beklenti yaratmak da sakıncalı olabilir. Bu nedenle özellikle başka çocuklarla bir arada olabileceği, birçok oyun oynayabileceği, keyifli ve öğretici bir ortamda olacağını belirtmek yeterli olacaktır.
Okula İlk Başladığı Günlerde Nasıl Davranmalıyım?
Okulun ilk günleri çocuklardan çok anne babalar için endişe verici bir dönem olmaktadır. Bu nedenle sizin çocuğunuzu göndereceğiniz okula, o okulun personeline ve programına güvenmeniz çok önemlidir. Okula başlama sürecine uyum her çocuk için farklılık gösterebilir. Bu nedenle okula uyum için standart bir programı çocuğa uygulamak yerine, çocuğun uyum kapasitesi, anneden ayrılmaya verdiği reaksiyon ve çocuğun psikolojik gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak bir alışma süreci planlanmalıdır. Bu nedenle de başlangıç döneminde okulda bir uzman desteğine yer verilmesi son derece önemlidir. İLKADIM Anaokulu’nun en önem verdiği konulardan biri de çocuğun okula başlangıçta sağlıklı bir şekilde başlayabilmesidir. Çünkü sağlıklı ve mutlu bir başlangıç çocuğun neredeyse tüm okul yaşamının aynı şekilde mutlu ve sağlıklı bir şekilde devam edeceğinin de göstergesi olmaktadır. Bu nedenle de başlangıç döneminde özellikle annenin ya da babanın çocuğun bu uyum sürecine eşlik etmesi ve çocuk bu yeni ortama ve yeni kişilere güven kazanana kadar okulda bulunması, çocuğun rahat bir geçiş yapmasında çok belirleyici olmaktadır. İlk günler kademeli bir geçiş yapmak çocuk için daha yararlı olmaktadır. İlk günden itibaren tam gün okulda bırakılan bir çocuk başlangıçta olumsuz bir tepki vermese de bir süre sonra sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bu nedenle de süreyi her gün biraz daha arttırarak çocuk rahatladıkça hedeflenen süreye ulaşmak daha sağlıklı olmaktadır. Okulumuzda bu süreci psikoloğumuz desteklemekte çocuğun psikolojik gelişimini takip etmektedir.
Güvenlik Nasıl Sağlanıyor?
Kamera.
Beslenme Sisteminiz Nasıldır?
Yemeklerimiz kendi mutfağımızda kendi elemanlarımız tarafından pişirilir. Katkı maddesi bulunan hiçbir gıdaya yer verilmez.
Tuvalet Eğitimi Veriliyor Mu?
Evet.
Okul Gezilerinde Çocuklara Kimler Refakat Ediyor?
İdareciler ve öğretmenler.
Okul Servisi Var Mı?
Her koltukta emniyet kemeri bulunmaktadır. Araçlarımız, Emniyet Müdürlüğü’nün belirlediği standartlara uygun olup, öğrencilerimiz yolculuk sırasında sigortalıdır. Öğrencilerimiz gözetmen eşliğinde evlerinden alınıp kreş öğretmenlerine teslim edilir, yine aynı şekilde gözetmen tarafından kreşimizden teslim alınıp en güvenli, hızlı ve doğru şekilde evlerine bırakılırlar.